Болната българка в Бразилия остава в тежко състояние

Състоянието на Теодора Маджарова, онкоболната българка, настанена в бразилска болница, остава тежко.

Това информира съпругът на жената - Александър Русанов пред БНТ. Теодора е много отпаднала и през цялото време спи, обясни той.

Припомняме, през месец март българката заминава за Бразилия като последен опит да лекува тежко онкологично заболяване. Теодора посещава местен лечител, след което състоянието й се влошава.

Към момента не се намира доктор, който да подпише документи, че жената може да издържи пътуването до България.

"Според лекарите тя трябва да пътува единствено и само придружавана от медицински екип и медицинско оборудване. Трябва да е в легнало положение, защото тя не може да стои на нормално пътническо място в самолета", обясни Александър. Той разказа още, че от една седмица посолството в лицето на консула Магдалена Илиева се опитва да се свърже с всички авиолинии.

"Това се оказва някакво невъзможно предизвикателство. Просто в Бразилия, всичките им офиси се оказват много отдалечени от централите и по никакъв начин не оказват съдействие. Или не ти дават отговор или дори отказват", споделя съпругът на Теодора.

По думите на Александър авиокомпаниите в Бразилия не се съгласяват да транспортират жената, независимо положените от нашето консулство усилия.

Източник: news.bg

30.04.2018 в 10:29 часа. 0 111

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 12:28 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето