БСП отново внася закона за търговските вериги

"Щастлива съм, че България днес е център на дискусията за двойните стандарти в храните. Изумена съм от въпросите на премиера Борисов: кой умник казва, че българското бебе харесва палмово масло и защо се държат така големите търговски вериги в България. Кой мислите, че е умникът, господин премиер? Ами Вие. Проверете колко пъти ГЕРБ гласуваха против закона за търговските вериги от 2012 г. досега. С него видите ли сме гонели чуждите инвеститори. А ние просто искахме да не увреждат здравето на българския народ с некачествени храни и да не убиват българското производство".

Това написа в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод думите на премиера.

Тя призова реторично Борисов да провери дали президентът Росен Плевнелиев е налагал вето върху този закон. "Наложи. Заради лобизъм в полза на големите. А кой нарочи БСП за антиевропейска партия, защото произнесох изречението: българският народ не е втора ръка в Европа, за да ни продавате втора ръка храна. Вие, господин премиер. Твърде дълго управлявате, за да помните такива подробности. Но ние ги помним. Надявам се и българите също."

Нинова беше категорична, че утре БСП ще внесат за пореден път същия закон. Тя се закани на ГЕРБ дали и този път ще гласуват против. "Чакаме да видим как ще гласувате този път", отсече Нинова.

Източник: news.bg

30.04.2018 в 13:00 часа. 0 105

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 04:41 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето