Задържаха двама за кражба на 23 машини за криптовалута

Във връзка с кражба на 23 компютърни конфигурации за криптовалута, извършена на 23 февруари в с. Черни Осъм, са задържани двама мъже. Сигнал за престъплението подал собственикът на фермата - българин, който живее във Великобритания, след като онлайн връзката със сървърите, разположени в селото, прекъснала.

Това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид, съобщи директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Милен Маринов. Той обясни, че в хода на разследването, на 25 април, полицаи от Троян са установили, че отнетата техника е на територията на Русенска област.

По изготвен план за съвместни действия на двете областни дирекции са били извършени незабавни претърсвания на няколко адреса в Русе и околните населени места. Открити и иззети в режим на работа са всичките 23 компютърни конфигурации, всяка от които е на стойност между 2000 и 3500 щатски долара.

По случая са привлечени като обвиняеми 51-годишен мъж от гр. Мартен, на когото е наложена мярка "домашен арест", и 35-годишен от Русе - с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Източник: news.bg

30.04.2018 в 11:49 часа. 0 99

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 12:45 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето