Задържаха кмет в спецакция срещу трафик на жени в столицата

Със спецакция на 27 април разбиха организирана престъпна група за трафик на жени, ръководена от Цвятко Балабуров, кмет на село Тъжа.

"Става въпрос за организирана престъпна група за набиране на проститутки. Участниците в тази група са 9 човека и е от пролетта на 2018 година. Всички лица са задържани и са привлечени като обвиняеми, а за единият от тях се знае, че е кмет на село Тъжа. Групата е имала апартаменти на територията на гр. София, а за тази цел тя е имала и заведение Бар "Десет", обясни Детелина Йотова, заместник-говорител спецпрокуратурата на брифинг, посветен на акцията на Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на СДВР.

Йотова коментира, че днес спецпрокуратурата ще поиска на седем от тях да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", а на другите двама е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция".

Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП коментира, че по случая се работи от началото на 2018 г. "След залавянето им се извърши оперативна проверка на получени данни, а когато те бяха потвърдени, се изготви доклад до спецпрокуратурата", каза той и посочи, че на 27 април организираната престъпна група е била заловена. Той посочи, че на момичетата са поставени високи кредити, които не са успели да върнат, с което са задължавани да извършват сексуалните услуги. "Обявите за техните услуги са били пуснати и във вестник "Позвънете", изтъкна той.

По думите му става въпрос за 20 момичета, които са изпълнявали сексуални услуги. "При претърсванията са иззети голяма част секс атрибути, а сексуалните услуги са се осъществявали и на домашни адреси", констатира Темелакиев и добави, че тарифата, която им е била поставена е 60 лева на час, 40 лева за половин час и допълнителни екстри, за които се е заплащало допълнително.

Прокурор Силвия Соколова от своя страна заяви, че има свидетели, които вече са разпитани пред съда. "Все още се провеждат разследвания и разпитите ще продължат", каза още тя и посочи, че няма данни за извършване на насилие срещу тях.

Източник: news.bg

30.04.2018 в 11:50 часа. 0 93

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 13:57 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето