Изтребители на Израел бомбардирали ирански ракети в Сирия

Израелски изтребители Ф-15 са бомбардирали военна база в Хама, Сирия, в неделя, след като Иран е доставил ракети за противовъздушна отбрана. Това съобщиха трима американски източници пред NBC News, предаде "Аарец".

Представителите заявиха, че изглежда еврейската държава се подготвя за война с Иран и търси подкрепата на САЩ.

В понеделник сутринта сирийската армия съобщи, че "вражески" ракети са поразили военни бази на въоръжените сили на Сирия. Според няколко медии ударите са били насочени към база "47-ма Бригада" в южната част на Хама, военен обект в северозападната част на Хама и обект северно от Международното летище в Алепо.

Според американски източници Иран е доставил оръжия във военната база, включително ракети земя-въздух. Допълва се, че през последните две седмици Иран е увеличил товарните полети до Сирия, доставяйки леки оръжия и ракети за противовъздушната отбрана. Според двама американски представители доставките са били предназначени за иранските сухопътни сили за атака на Израел.

 

Източник от регионален алианс, в който влизат Иран, "Хизбула" и Сирия, съобщи, че при бомбардировките са загинали 16 души, включително 11 иранци. Унищожени и са 200 ракети.

От списъка с потенциалите за най-вероятен конфликт в света битката между Израел и Иран в Сирия е на първо място...в момента, каза високопоставен американски източник пред NBC News.

Междувременно военният министър на Израел Авигдор Либерман заяви, че страната му има четири проблема: "Иран, Иран, Иран и лицемерие".

 

По-рано днес премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че не се стремят към война с Иран.

Вчера министър-председателят разкри, че "Мосад" се е сдобил с повече от 100 000 документа от склад в Техеран, които изглежда, че доказват секретна програма за придобиване на ядрено оръжие. Високопоставен служител на израелското разузнаване каза, че Израел никога не се е сдобивал с толкова разузнавателна информация наведнъж, както е станало през февруари, когато агенти на "Мосад" са успели да проникнат в склад в южната част на Техеран и са отмъкнали половин тон документи за Израел.

 

Иран заклейми разкритията и нарече Нетаняху "долен лъжец".

Източник: news.bg

02.05.2018 в 09:45 часа. 0 105

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 04 Април 2020г. 23:13 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето