Икономическият еврокомисар отново охлади ентусиазма на Борисов за еврозоната

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси за пореден път охлади ентусиазма на премиера Бойко Борисов за влизането на България в чакалнята на еврозоната. В интервю пред Би Ти Ви днес той призова да не се поставят срокове и на няколко пъти подчерта, че не трябва да се бърза.

 

Вчера Бойко Борисов заяви пред журналисти, че "до 1 година страната може да се поздрави с успех" и да попадне в т.нар. механизъм ЕРМ 2. "Влизането в чакалнята е свързано с покриване на условия и критерии. Не става бързо. Подготовката е важна, Гърция не беше готова и изпадна в криза", подчерта Московиси.

 

Преди да се премине към тази важна стъпка той посочи, че икономиката на България трябва да стане по-силна, по-конкурентно способна и по-ефективна. Еврокомисарят уточни, че повишаването на общия стандарт на живот не е условие за приема.

 

Московиси определи, като фалшива новина твърденията, че с влизането в еврозоната животът в страната ще поскъпне. "65% от французите са доволни от приемането на еврото, защото то е голяма защита за икономиката и означава стабилно развитие", посочи еврокомисарят.

 

Също пред Би Ти Ви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев каза, че при сегашната ситуация предприемачите в България сега губят между 500 млн и 1 млрд. евро само от обмяната на валута.

Източник: dnevnik.bg

30.04.2018 в 06:47 часа. 0 122

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 02 Април 2020г. 02:41 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето