Купваме нова сухопътна машина и изтребители

Военното ведомство внася предложенията за нова бронирана машина и изтребители.

Това обяви министър Красимир Кракачанов на брифинг в МФ заедно с Владислав Горанов и Томислав Дончев. Проектът за авиацията е за минимум осем самолета. Ще продължим да поддържаме съществуващата авиационна техника, изтъкна министър Каракачанов. Най-вероятно другата седмица проектите влизат в дневния ред на кабинета.

"Грипен" ще могат да участват в новата оферта. Иначе военният министър захапа лидера на опозицията, че казала, че е против увеличаване на средствата за отбрана. Ще питаме за втора и нова ръка самолети. Приоритет ни е нова машина, както обясни Красимир Каракачанов.

Иначе стана ясно, че тук ще ремонтираме старите си бойни машини. Ще се използват всички възможности на родната военна индустрия. Въоръжението ще е родно, за да се влеят пари в българската икономика. Поддръжката ще се осъществява тук.

Военните предпочитат нови играчки, посочи и финансовият министър Владислав Горанов.

Съгласен е, че трябва да си купуваме нови играчки, но трябвало напълно да се изчерпа ресурсът на старата техника само заради лоялност към партньорите ни от НАТО.

Той защити руската ни техника. Това пък предизвика усмивката на Каракачанов, който го приветства с думите: "Добре дошъл в клуба. Сега и ти ще излезеш руски агент". Въпрос на национална сигурност е оборудването да е родно, подчерта и вицепремиерът Томислав Дончев.

Източник: news.bg

02.05.2018 в 09:25 часа. 0 107

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 05 Април 2020г. 01:18 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето