Марин льо Пен събра крайнодесни от Европа за старт на антиимиграционна кампания

Френският политик Марин льо Пен беше домакин на европейска среща на крайнодесните лидери. Целта на срещата беше старт на антиимиграционна кампания преди изборите за Европейски парламент през следващата година, пише "Индипендънт".

Срещата се проведе в южния френски град Ница на Деня на труда. Към Льо Пен се присъединиха Герт Вилдерс от Партията на свободата, Харалд Вилимски от Австрийската партия на свободата и чешкият националист Томио Окамура.

Матео Салвини, лидер на италианската "Лига" и потенциален кандидат за премиер след изборите в страната, изпрати видео, с което изрази подкрепата си за срещата.

По време на срещата Льо Пен заяви, че е възможно крайнодясно мнозинство на европейските избори, което може да "промени Европа". Според нея Ница частично е променила лицето си заради силния имиграционен натиск.

Снимка 353950

"Днес Европейският съюз носи катастрофални последици за нашите държави, все още е възможна друга Европа, Съюз на европейските нации", каза тя на срещата. "Европа е добра идея, а ЕС убива", добави Марин льо Пен.

Крайнодесните бяха посрещнати от антифашистка демонстрация.

Източник: news.bg

02.05.2018 в 09:55 часа. 0 109

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 02 Април 2020г. 02:26 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето