Пострадалите в Сърбия българи отпътуваха за родината

Българските граждани, пострадали при пътния инцидент край сръбския град Чуприя, отпътуваха за родината, съобщиха от външното ни министерство.

Днес от болницата в сръбския град Чуприя бяха изписани тримата по-тежко пострадали, останали за наблюдение след катастрофата на 27 април. Двама от тях отпътуваха с транспорт на фирмата "Евелин-Р" за България, а третата българска гражданка бе транспортирана със специално пристигнала линейкадо болнично заведение в България.

На 27 април на магистралата между Белград и Ниш, в близост до гр. Чуприя, катастрофира български микробус на фирмата "Евелин-Р". От 19-те пътуващи, включително двама шофьори, 13 бяха откарани в болницата в град Чуприя. След направени медицински прегледи и изследвания, трима от тях останаха в ортопедичното отделение на болницата. Останалите пътници продължиха екскурзията си до Босна и Херцеговина.

Българският посланик в Сърбия Радко Влайков изпрати благодарствено писмо до министъра на здравеопазването на Сърбия Златибор Лончар, в което изказва специална благодарност към доктор Иван Милойевич и неговите колеги от болницата в Чуприя за професионализма и грижите за пострадалите при катастрофата български граждани.

В писмото Влайков напомня как по време на наводненията в Сърбия през май 2014 г. България е една от първите държави, която изпраща помощ. Тогава в района на град Чуприя от България веднага пристигат спасителни екипи, отводнителна техника и хуманитарна помощ.

Източник: news.bg

02.05.2018 в 09:27 часа. 0 110

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 03:43 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето