Президентът иска точна дата за преговорите за членство в ОИСР

Държавният глава Румен Радев е категорично убеден, че България трябва да получи точна дата за старта на преговорите за присъединяване къмОрганизацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). 

По думите на президента тази дата трябва да бъде в много близко бъдеще. Това каза в изявление държавният глава скед проведена среща на "Дондуков" 2 с генералния секретар на ОИСР Анхел Гурия. Това е втората среща между двамата, като първата бе проведена преди четири в Париж през декември 2017 г.

Радев иска признание на постигнатите резултати и извървеният път от страната ни. "Въпреки, че не е член на ОИСР, България прилага нейните стандарти и работи за това, тези стандарти да се прилагат и в нашия регион", обясни държавният глава.

Като председател на Съвета на ЕС страната ни полага усилия за по-доброто сътрудничество между Съюза и ОИСР, освен това България има и съществен принос за стабилизирането на чувствителния регион на Западните Балкани и за установяването на ценностите, принципите и практиките на ОИСР в Черноморския регион, изтъкна Радев.

Според президента поканата за преговори за членство на България в ОИСР ще има регионално измерение и добавена стойност за цяла Югоизточна Европа.

Източник: news.bg

30.04.2018 в 06:06 часа. 0 100

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 12:18 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето