Премахват пазара на "Св. Седмочисленици" в столицата в сегашният му вид

Ремонтът на пл. "Славейков" трябва да приключи в средата на лятото, като ще бъде възстановен и фонтанът, който е там. Пазарът на "Св. Седмочисленици" ще бъде премахнат в сегашният си вид, коментира пред БНТ столичният зам.-кмет Евгени Крусев.

"Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" ще е може би най-тежкият през 2018 г. Стартираме в понеделник, 7 май, в отсечката от ул. "Алабин" до площад "Гарибалди". Паралелно ще се работи на няколко фронта. Направили сме стиковка, в която всички да работят на обекта, за да стане максимално бързо и качествено", допълни той.

Трамваите по "Граф Игнатиев" спират, линиите ще бъдат изградени наново в участъка от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до ул. "Алабин", осигурен е заместващ автобус, който ще тръгва от "Хладилника" и ще се движи по участъка, който ще е ремонтиран.

Бул. "Васил Левски" ще бъде преасфалтиран в отсечката от Софийския университет до ул. "Граф Игнатиев".

"Хората свикват с нощния транспорт, затова го пуснахме и за по-дълго време, данните показват, че най-силно е търсенето в петък и събота, има тенденция за нарастване за използването на услугата", обясни Крусев

Зам.-кметът призова хората да използват нощния транспорт, за да оправдаят неговото пускане.

Източник: news.bg

02.05.2018 в 09:30 часа. 0 107

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 02 Април 2020г. 02:31 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето