Роман Прохазка: Този Левски може да стигне далеч в евротурнирите

Лидерът на Левски - Роман Прохазка получи приза за "Играч на кръга" в традиционната анкета на Пресклуб "България".

Напълно логично, фокусът на неговото изказване бе свързан изцяло с предстоящия финал за Купата срещу Славия. Словакът призова своите съотборници за пълна концентрация, уточнявайки че в подобен род срещи няма ярко изразен фаворит.

Според него възходът в играта на Левски се дължи от смяната на тактиката. Универсалният състезател също така е изпълнен с оптимизъм, че с настоящите футболисти, вековниците могат да направят фурор в европейските клубни турнири.

"Настроението в отбора е перфектно. Радваме се на последните победи и затова, че сме на финал. Една от най-важните промени, които настъпиха в отбора е, че сменихме схемата на игра. Според мен заради нея подобрихме играта доста. Влязохме във форма. Повечето футболисти вече се намират в добра форма и това помага", заяви Прохазка.

"Вече имам два загубени финала за Купа (б.р. срещу Черно море през 2015 година, а преди това с отбора на Спартак Търнава в Словакия през 2010 година) и дано да не стане трети. Казах на футболистите, че още нищо не сме спечелили, имаме финал и никак няма да ни е лесно. С който и да играеш финал, няма фаворит и не се знае какво ще стане. Трябва да дадем всичко от себе си във финала и се надявам, че ще спечелим. Няма значение кой е фаворит или кой има по-добри футболисти. Сигурен съм, че атмосферата ще бъде невероятна. Ще играем за феновете, не можем да ги разочароваме", каза Прохазка.

"Няма смисъл да мислим за миналото. Загубихме много точки. Всичко вече свърши, концентрираме се само върху мачовете, които ни остават", добави той.

"Имаме много добър отбор, поне според мен. Много класни футболисти. Ако се запази този отбор, имаме големи шансове в евротурнирните. Това, че играем финал след 10 дни не означава, че няма да играем в петък. Знам, че мачът с Ботев е много важен и това е повод да го спечелим. Концентрирани сме се изцяло върху мача с Ботев. Ако треньорът реши да промени състава, в него ще влязат отново класни футболисти", заяви още футболистът на "сините".

"Щом сме близо до спечелването на купа, би трябвало да сме доволни от работата на Делио Роси. Надявам се, че Левски ще бъде още по-добър през следващия сезон. Това всичко обаче се отнася към бъдещето. Концентрираме се към оставащите ни мачове. Ще видим какво ще стане следващия сезон", каза Прохазка.

Източник: topsport.bg

02.05.2018 в 10:10 часа. 0 112

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 02 Април 2020г. 03:52 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето