Сестри Стоеви спечелиха първа европейска титла в историята на българския бадминтон

Габриела и Стефани Стоеви са новите европейски шампионки по бадминтон при женските двойки. Във финала българките победиха французойките Емили Лефел и Ане Тран с 21:12, 21:10 само за 42 минути и стигнаха до златните медали без загубен гейм в турнира.

 

Сестри Стоеви постигнаха най-големия успех в историята на българския бадминтон. България никога не беше печелила дори медал в състезание от толкова високо ниво.

 

"Дори думите не могат да опишат как се чувстваме в този момент. Никога не се отказвай от мечтите си, защото, имаш ли сърце и страст, те ще станат реалност", заявиха сестри Стоеви след победата във финала.

 

23-годишната Габриела и 22-годишната Стефани стигнаха до златните медали в Уелва (Испания) по изключително убедителен начин. Освен че не загубиха гейм, в петте си мача по пътя към титлата те дадоха на съперничките си само 98 точки, или средно по 9.8 на гейм.

Българските бадминтонистки, които бяха поставени под №2 в турнира, победиха последователно германките Линда Ефлер и Олга Конон (21:16, 21:15), шведките Аманда Хогстрьом и Клара Нистад (21:13, 21:12), холандките Дебора Юле и Имке ван дер Ар (21:8, 21:6) и датчанките Майкен Сьоренсен и Сара Тигесен (21:10, 21:18), преди да стигнат до шестата си победа от шест мача срещу Тран и Лефел.

 

"Искаме да благодарим на нашия треньор Михаил Попов за невероятната му помощ и за това, че никога не ни остави да се откажем, когато ни бе трудно, на невероятното ни семейство, което винаги е до нас, независимо от всичко, на клуба ни IMBC92 за невероятната подкрепа, на нашия физиотерапевт Борислав Чонгов за невероятната помощ тази седмица и едно голямо благодаря на всички вас, които ни подкрепяте и вярвате в нас", заявиха още новите европейски шампионки.

Източник: dnevnik.bg

30.04.2018 в 09:38 часа. 0 113

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 02 Април 2020г. 02:20 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето