Техеран към Израел: Гответе се за изненада

Военният министър на Иран Амир Хатами отговори със заплаха на речта на премиера на Израел Бенямин Нетаняху за ядрената програма на Ислямската република, пише "Аарец".

Вчера министър-председателят разкри, че "Мосад" се е сдобил с повече от 100 000 документа от склад в Техеран, които изглежда, че доказват секретна програма за придобиване на ядрено оръжие. Високопоставен служител на израелското разузнаване каза, че Израел никога не се е сдобивал с толкова разузнавателна информация наведнъж, както е станало през февруари, когато агенти на "Мосад" са успели да проникнат в склад в южната част на Техеран и са отмъкнали половин тон документи за Израел.

Според Хатами това са "провокативни действия на Израел".

"Това е нашето предупреждение към режима, окупирал Йерусалим, и към поддръжниците му - прекратете опасното си поведение. Иранският отговор ще бъде изненадващ и вие ще съжалявате", предупреди той.

Държавната медия на Иран IRNA осмя последните обвинения на Нетаняху.

Новинарската агенция заяви, че Нетаняху е "известен с нелепите си представления". Полуофициалната новинарска агенция "Фарс", която се смята, че е близка до Революционната гвардия, отхвърли речта на премиера на Израел като "пропагандно шоу".

Вчера иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф написа в "Туитър", че Нетаняху просто използва времето преди срока 12 май, за да "преразкаже стари твърдения".

До 12 май администрацията на САЩ ще реши дали да остане в ядрената сделка с Иран.

Днес Нетаняху покани Великобритания, Франция и Германия да разгледат материалите. Той съобщи, че европейските страни ще изпратят делегации от експерти в Израел през уикенда.

 

Междувременно източници съобщиха, че Нетаняху е съобщил на президента на САЩ Доналд Тръмп за материалите още през март.

Източник: news.bg

02.05.2018 в 09:41 часа. 0 103

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 13:21 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето