Ударите в Сирия били толкова мощни, че са предизвикали земетресение

Ракетните "вражески" атаки тази нощ срещу две военни бази на сирийския президент Башар Асад са предизвикали земетресение с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер в района на град Хама, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Сирийската армия обяви, че нейни бази в покрайнините на Хама и в района на Алепо са били атакувани. Сирийска правозащитна организация уточни, че атаката е била срещу базата на 47-ма бригада, в която са разположени ирански сили, както и срещу бази, принадлежащи на режима на президента Башар Асад в района на летище Салхаб, западно от Хама. Според правозащитниците няколко десетки души са загинали при нападението.

Атаката очевидно е била насочена към големи оръжейни складове, включително ракети земя-земя, които Иран се опитва да разположи в Сирия.

През миналата седмица се появиха информации, че американските и израелските специални служби са наблюдавали движенията на ирански оръжия в Сирия, а израелският министър на отбраната Авигдор Либерман заяви, че Израел няма да позволи на Иран да създаде позиции и бази в Сирия, от които да изстрелва ракети.

Източник: news.bg

30.04.2018 в 11:45 часа. 0 95

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 12:48 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето