Умуват как Парижкото споразумение за климата да стане работещо

Дипломати и природозащитници се събират в германския град Бон, за да продължат да работят по правилата, свързани с Парижкото споразумение за климата, което беше сключено през 2015 година от практически всички страни по света, съобщава "Асошиейтед прес".

Преговорите, които започват днес, са част от подготовката за срещата на върха по проблемите на глобалния климат през декември в полския град Катовице, когато така нареченият правилник за Парижкото споразумение за климата трябва официално да бъде одобрен.

Сред нерешените въпроси са как да се гарантира прозрачен мониторинг за това, какво вършат страните за намаляване на глобалните емисии на парникови газове и методите, използвани за преценка на постигнатите от тях резултати.

Адвокати също така искат правителствата на двуседмичните преговори да признаят изрично, че настоящите обещания на страните няма да бъдат достатъчни за поддържането на глобалното затопляне под 2 градуса по Целзий до 2100 г., и следователно да повишат амбициите си.

Докато американският президент Доналд Тръмп заплаши да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата, останалата част от света остава ангажирана със споразумението.

Източник: news.bg

30.04.2018 в 13:04 часа. 0 137

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 02 Април 2020г. 03:36 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето