200 мигранти блокирани на границата на Мексико със САЩ

Близо 200 мигранти от Централна Америка, придвижили се на север през Мексико за месец с ясната цел да потърсят убежище в САЩ, са спрени на американско-мексиканската граница, пише "Гардиън".

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани миналата седмица да спрат кервана с мигранти, докато представители на американското правителство обявиха, че ще отговорят светкавично.

Мексиканските власти пуснаха около 50 бежанци да преминат през врата и по мост, но бяха спрени на входа на сграда на САЩ за проверка на другия край. Позволено им е да останат до сградата, технически на мексиканска земя.

Други около 50 бежанци останаха в Тихуана, като им е забранено да пресекат моста към територията на САЩ.

Тръмп често коментари кервана, който започна придвижването си на 25 март до границата на Гватемала с Мексико. Американската администрация се закани да затвори "правните вратички" и да сложи край на политиките "хвани и освободи", които позволяват на бежанци да бъдат освобождавани от митническите власти на САЩ, докато случаите им се разглеждат в съда, което продължава няколко години.

Главният прокурор Джеф Сешънс предупреди, че керванът "умишлено се опитва да подкопае нашите закони и да залее системата ни".

Източник: news.bg

30.04.2018 в 11:44 часа. 0 104

Коментари

Няма налични коментари.

Остави коментар
(Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.)


Вашият коментар през Facebook
Днес 31 Март 2020г. 04:03 часа.

Актуални новини


Крими


ЛайфстайлВремето